Мобилна навигација
01. нов 2021.

Нова Варош доделила признање министарки Анђелки Атанасковић

Поводом Дана општине Нова Варош, министарки привреде Анђелки Атанасковић додељена је Плакета за изузетну подршку реализацији пројеката унапређења пословне инфраструктуре.

У име министарке Анатасковић Плакету је примила помоћница министра Биљана Жарковић, која је захвалила на признању и честитала Дан општине.

Она је навела да је тренутно у општини Нова Варош реализација пројекта „Изградња фекалне канализације у туристичкој зони Златар“, укупне уговорене вредности пројекта 49.637.785 динара од чега је учешће Министарства привреде 41.364.821 динара, а учешће локалне самоуправе 8.272.964 динара.

Такође, истакла је да је завршена реализација четири  инфраструктурна  пројеката укупне вредности 126.952.911 динара, од чега је учешће Министарства привреде 67.162.396 динара, док остатак представља учешће локалне самоуправе.

Како је објаснила у питању су наставак улагања у пословну зону реализацијом пројекта „Реконструкција спољне хидрантске мреже пословне зоне Инова", затим „Доградња Трга војводе Петра Бојовића“ где су проширене постојеће саобраћајнице са паркинзима, уређен плато и амфитеатар трга, зеленило, мобилијар, дечије игралиште, фонтана, канализација и јавна расвета, као и „Санација  производног погона Инова" у индустријској зони у Новој Вароши, и подршка развоју пословне зоне „Браношевац” чиме је  решен проблем отпадних вода.