Мобилна навигација
01. nov 2021.

Nova Varoš dodelila priznanje ministarki Anđelki Atanasković

Povodom Dana opštine Nova Varoš, ministarki privrede Anđelki Atanasković dodeljena je Plaketa za izuzetnu podršku realizaciji projekata unapređenja poslovne infrastrukture.

U ime ministarke Anatasković Plaketu je primila pomoćnica ministra Biljana Žarković, koja je zahvalila na priznanju i čestitala Dan opštine.

Ona je navela da je trenutno u opštini Nova Varoš realizacija projekta „Izgradnja fekalne kanalizacije u turističkoj zoni Zlatar“, ukupne ugovorene vrednosti projekta 49.637.785 dinara od čega je učešće Ministarstva privrede 41.364.821 dinara, a učešće lokalne samouprave 8.272.964 dinara.

Takođe, istakla je da je završena realizacija četiri  infrastrukturna  projekata ukupne vrednosti 126.952.911 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 67.162.396 dinara, dok ostatak predstavlja učešće lokalne samouprave.

Kako je objasnila u pitanju su nastavak ulaganja u poslovnu zonu realizacijom projekta „Rekonstrukcija spoljne hidrantske mreže poslovne zone Inova", zatim „Dogradnja Trga vojvode Petra Bojovića“ gde su proširene postojeće saobraćajnice sa parkinzima, uređen plato i amfiteatar trga, zelenilo, mobilijar, dečije igralište, fontana, kanalizacija i javna rasveta, kao i „Sanacija  proizvodnog pogona Inova" u industrijskoj zoni u Novoj Varoši, i podrška razvoju poslovne zone „Branoševac” čime je  rešen problem otpadnih voda.