Мобилна навигација

Drugi o nama

Rade Basta, ministar privrede u Vladi Srbije, za Biznis.rs o investicijama, privrednom rastu, tržištu rada i privatizaciji javnih preduzeća

U Srbiji u toku investicioni ciklusi vredni 570 milijardi dinara

Ministar Rade Basta: Moj dugoročni cilj jeste da osnažimo žene i majke u preduzetništvu preko naše akcije "Žene su zakon".

Žene u 2023 prave zaokret u privredi

Investicioni zamah - devet novih ugovora vrednih 320 miliona evra, 2500 novih radnih mesta

Ministarstvo privrede podržava nova ulaganja domaćih i stranih ulagača potpisivanjem ugovora kojim će biti obezbeđene investicije u vrednosti od oko 320 miliona evra i dve i po hiljade novih radnih mesta za građane širom Srbije.

Dugoročni krediti za privredu; investiranje u nesigurnim vremenima 

Zahvaljujući kreditnoj liniji Evropske investicione banke vrednoj 90 miliona evra, domaćim mikro,malim i srednjim preduzećima po prvi put su dostupni povoljnji dugoročni investicioni krediti sa grejs periodom do 2 godine i rokom otplate do 12 godina.

Nova oprema za 600 firmi, obezbeđena 3,1 milijarda dinara bespovratnih sredstava

Mikro i malim preduzećima, zadrugama i preduzetnicima kroz Program "Srbija i EU - Oprema za privredu" na raspolaganju je 3,1 milijarda dinara bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme.

Podrška Ministarstva privrede za više od 600 mikro i malih preduzeća, preduzetnika i zadruga

U saradnji sa EU i Razvojnom agencijom Srbije, Ministarstvo privrede je u okviru Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“ obezbedilo 3,1 milijardu dinara bespovratne pomoći za više od 600 mikro i malih preduzeća, preduzetnika i zadruga.

Pomoć Ministarstva privrede za zapošljavanje i sufinansiranje tražilo 45 firmi

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je za pet meseci primene programa za unapređenje grana od značaja za ravnomerni lokalni i regionalni razvoj, interes za učešće u projektima dodatnog zapošljavanja i sufinansiranja pokazalo 45 malih i srednjih privrednih društava koja posluju u proizvodnom sektoru, eko-turizmu i u oblasti prehrambene industrije.

https://biznis.rs/vesti/pomoc-ministarstva-privrede-za-zaposljavanje-i-sufinansiranje-trazilo-45-firmi/

 

Državni sekretar Milan Ljušić za Nedeljnik - Savet za kvalitet i podrška privredi

U Beogradu je održana prva sednica Saveta za kvalitet, Vladinog tela koje je osnovano da bi se unapredila infrastruktura kvaliteta proizvoda i privredno tržište Srbije približilo Evropskoj uniji. Tim povodom razgovarali smo sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede, Milanom Ljušićem. 

                                                                                                                                                                                         https://www.nedeljnik.rs/savet-za-kvalitet-i-podrska-privredi/

Ministarka Anđelka Atanasković za Alo o godini za nama: sačuvali smo našu privredu kad je bilo najteže

Anđelka Atanasković pre nešto više od godinu dana je došla na čelo Ministarstva privrede. Godina za njom je bila teška i komplikovana kako privatno tako i poslovno, a u intervjuu za Alo! govori s kakvim se sve  izazovima suočavala i sumirala rezultate.

Alo!/ A. Vučićević, 19.01.2022