Мобилна навигација

Други о нама

Раде Баста, министар привреде у Влади Србије, за Biznis.rs о инвестицијама, привредном расту, тржишту рада и приватизацији јавних предузећа

У Србији у току инвестициони циклуси вредни 570 милијарди динара

Министар Раде Баста: Мој дугорочни циљ јесте да оснажимо жене и мајке у предузетништву преко наше акције "Жене су закон".

Жене у 2023 праве заокрет у привреди

Инвестициони замах - девет нових уговора вредних 320 милиона евра, 2500 нових радних места

Министарство привреде подржава нова улагања домаћих и страних улагача потписивањем уговора којим ће бити обезбеђене инвестиције у вредности од око 320 милиона евра и две и по хиљаде нових радних места за грађане широм Србије.

Дугорочни кредити за привреду; инвестирање у несигурним временима 

Захваљујући кредитној линији Европске инвестиционе банке вредној 90 милиона евра, домаћим микро,малим и средњим предузећима по први пут су доступни повољњи дугорочни инвестициони кредити са грејс периодом до 2 године и роком отплате до 12 година.

Нова опрема за 600 фирми, обезбеђена 3,1 милијарда динара бесповратних средстава

Микро и малим предузећима, задругама и предузетницима кроз Програм "Србија и ЕУ - Опрема за привреду" на располагању је 3,1 милијарда динара бесповратних средстава за куповину нове опреме.

Подршка Министарства привреде за више од 600 микро и малих предузећа, предузетника и задруга

У сарадњи са ЕУ и Развојном агенцијом Србије, Министарство привреде је у оквиру Програма „Србија и ЕУ – Опрема за привреду“ обезбедило 3,1 милијарду динара бесповратне помоћи за више од 600 микро и малих предузећа, предузетника и задруга.

Помоћ Министарства привреде за запошљавање и суфинансирање тражило 45 фирми

Министарство привреде Србије објавило је да је за пет месеци примене програма за унапређење грана од значаја за равномерни локални и регионални развој, интерес за учешће у пројектима додатног запошљавања и суфинансирања показало 45 малих и средњих привредних друштава која послују у производном сектору, еко-туризму и у области прехрамбене индустрије.

https://biznis.rs/vesti/pomoc-ministarstva-privrede-za-zaposljavanje-i-sufinansiranje-trazilo-45-firmi/

 

Државни секретар Милан Љушић за Недељник - Савет за квалитет и подршка привреди

У Београду је одржана прва седница Савета за квалитет, Владиног тела које је основано да би се унапредила инфраструктура квалитета производа и привредно тржиште Србије приближило Европској унији. Тим поводом разговарали смо са државним секретаром у Министарству привреде, Миланом Љушићем. 

                                                                                                                                                                                         https://www.nedeljnik.rs/savet-za-kvalitet-i-podrska-privredi/

Министарка Анђелка Атанасковић за Ало о години за нама: сачували смо нашу привреду кад је било најтеже

Анђелка Атанасковић пре нешто више од годину дана је дошла на чело Министарства привреде. Година за њом је била тешка и компликована како приватно тако и пословно, а у интервјуу за Ало! говори с каквим се све  изазовима суочавала и сумирала резултате.

Ало!/ А. Вучићевић, 19.01.2022