Мобилна навигација
21. сеп 2023.

Министар привреде Слободан Цветковић одржао је данас састанак са амбасадором Швајцарске Конфедерације Урсом Шмидом

Министар привреде Слободан Цветковић одржао је данас састанак са амбасадором Швајцарске Конфедерације Урсом Шмидом на којем су се оба саговорника сагласила да су билатерални односи на добром нивоу и да је Швајцарска један од најзначајнијих тговинских партнера Србије.

        Министар Цветковић истакао је да ће свим швајцарским компанијама које су већ присутне у Србији и које желе да улажу, пружити несебичну помоћ, јер је наш заједнички интерес да сарадња буде још интензивнија. Административне препреке треба уклонити што пре и унапредити пословни амбијент. Наш рад на унапређењу привредне сарадње биће транспарентан и одговорићемо на сва питања која интересују инвеститоре“, поручио је Цветковић.

      Амбасадор Швајцарске истакао је да Швајцарска подржава Србију у реформама које спроводи на европском путу и захвалио се министру што намерава да подигне привредну сарадњу две земље на виши ниво.Како је амбасадор Шмид навео, економски развој Србије води до већег запошљавања грађана и посебно истако важност и велике потенцијале за развој стартап компанија у области ИКТ и развој малих и средњих предузећа.

      На састанку је било речи и о предстојећим економским изазовима и о важности примене европских стандарда у области заштите животне средине и циркуларне економије.

         Амбасадор Шмид истакао је данас и важност пројекта РЕЛОФ2, информационе платформе за контролу рада јавних предузећа, који је део уговора о донацији између Министарства привреде и Швајцарског секретаријата за економске послове.