Мобилна навигација
21. sep 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković održao je danas sastanak sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom

Ministar privrede Slobodan Cvetković održao je danas sastanak sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom na kojem su se oba sagovornika saglasila da su bilateralni odnosi na dobrom nivou i da je Švajcarska jedan od najznačajnijih tgovinskih partnera Srbije.

        Ministar Cvetković istakao je da će svim švajcarskim kompanijama koje su već prisutne u Srbiji i koje žele da ulažu, pružiti nesebičnu pomoć, jer je naš zajednički interes da saradnja bude još intenzivnija. Administrativne prepreke treba ukloniti što pre i unaprediti poslovni ambijent. Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore“, poručio je Cvetković.

      Ambasador Švajcarske istakao je da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu i zahvalio se ministru što namerava da podigne privrednu saradnju dve zemlje na viši nivo.Kako je ambasador Šmid naveo, ekonomski razvoj Srbije vodi do većeg zapošljavanja građana i posebno istako važnost i velike potencijale za razvoj startap kompanija u oblasti IKT i razvoj malih i srednjih preduzeća.

      Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine i cirkularne ekonomije.

         Ambasador Šmid istakao je danas i važnost projekta RELOF2, informacione platforme za kontrolu rada javnih preduzeća, koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove.