Мобилна навигација
08. јун 2023.

Министар Баста са представницом Светске банке из Вашингтона

Министар привреде Раде Баста изјавио је данас у разговору са представницом Светске банке Џејн Хванг, која је задужена за финансијски сектор, да морамо радити на јачању сарадње по питању развојних пројеката у будућности, као и на апсолутној транспарентности у свим пројектима.

„Изузетно ми је задовољсто што данас имамо прилику да разговарамо о темама за које је Светска банка, као наш дугогодишњи партнер у овом одговорном послу заинтересована,  као што су продубљивање тржишта капитала и развојно финансирање. Од суштинског значаја су нам инвестициони и инфрастурктурни пројекти због којих је Република Србија препозната као добар и поуздан партнер. О партнерском односу говори и сарадња Републике Србије и Светске банке која се већ дуги низ година развија на обострано задовољство“, поручио је министар Баста.

Како је навео, Србија је на путу чланства у Европској унији и сваког дана улаже велике напоре у трансформацији привреде како би грађани живели боље.

„Бољи живот грађана Србије је за мене као министра привреде приоритет и наставићу снажно да се залажем за развојне пројекте који нас воде путем просперитета. Дозволите ми да још једном истакнем важност апсолутне транспарентности у свим развојним пројектима“, додао је Баста.