Мобилна навигација
08. jun 2023.

Ministar Basta sa predstavnicom Svetske banke iz Vašingtona

Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas u razgovoru sa predstavnicom Svetske banke Džejn Hvang, koja je zadužena za finansijski sektor, da moramo raditi na jačanju saradnje po pitanju razvojnih projekata u budućnosti, kao i na apsolutnoj transparentnosti u svim projektima.

„Izuzetno mi je zadovoljsto što danas imamo priliku da razgovaramo o temama za koje je Svetska banka, kao naš dugogodišnji partner u ovom odgovornom poslu zainteresovana,  kao što su produbljivanje tržišta kapitala i razvojno finansiranje. Od suštinskog značaja su nam investicioni i infrasturkturni projekti zbog kojih je Republika Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner. O partnerskom odnosu govori i saradnja Republike Srbije i Svetske banke koja se već dugi niz godina razvija na obostrano zadovoljstvo“, poručio je ministar Basta.

Kako je naveo, Srbija je na putu članstva u Evropskoj uniji i svakog dana ulaže velike napore u transformaciji privrede kako bi građani živeli bolje.

„Bolji život građana Srbije je za mene kao ministra privrede prioritet i nastaviću snažno da se zalažem za razvojne projekte koji nas vode putem prosperiteta. Dozvolite mi da još jednom istaknem važnost apsolutne transparentnosti u svim razvojnim projektima“, dodao je Basta.