Мобилна навигација
06. дец 2022.

Министар Баста заједно са Владом Србије биће мотор који покреће привреду у добром правцу

Саветница министра привреде Мирјана Филиповић говорила је на 22. Београдском економском форуму о стабилности привредног сектора у условима глобалне неизвесности и енергетске кризе, параметрима будућег раста и позитивним прописима које је Влада Србије донела на иницијативу Министарства привреде.

„Суочене са инфлаторним притисцима и кризом многе земље преко ноћи нестају са привредне мапе света, а Србија ће и наредне године остварити привредни раст који, иако ће бити мањи од пројектованог, ипак ће га бити, и то је велики успех наше државе“, поручила је Филиповић на почетку говора.

Како је навела, инвестиционе активности и могућности у Србији обезбедили су политичка и економска стабилност, доступност квалификоване радне снаге, конкурентни оперативни трошкови, оптимална географска локација, финансијске бенефиције и подстицаји.

Осврнула се и на труд министра Радета Басте  да поправи положај жена предузетница кроз акцију ЖЕНЕ СУ ЗАКОН.

„Министарство привреде има програм који се тиче женског предузетништва, уз иницијативу за измене закона о раду, о социјалном осигурању и о здравству. Сви ти елементи су доста тешки за измену али то су све елементи који стварају климу за очување предузетништва. Свесни смо економске ситуације у којој се налазимо. Стратегија је један елемент, а други је очување радних места и развијање домаће привреде“, закључила је саветница министра привреде.