Мобилна навигација
06. dec 2022.

Ministar Basta zajedno sa Vladom Srbije biće motor koji pokreće privredu u dobrom pravcu

Savetnica ministra privrede Mirjana Filipović govorila je na 22. Beogradskom ekonomskom forumu o stabilnosti privrednog sektora u uslovima globalne neizvesnosti i energetske krize, parametrima budućeg rasta i pozitivnim propisima koje je Vlada Srbije donela na inicijativu Ministarstva privrede.

„Suočene sa inflatornim pritiscima i krizom mnoge zemlje preko noći nestaju sa privredne mape sveta, a Srbija će i naredne godine ostvariti privredni rast koji, iako će biti manji od projektovanog, ipak će ga biti, i to je veliki uspeh naše države“, poručila je Filipović na početku govora.

Kako je navela, investicione aktivnosti i mogućnosti u Srbiji obezbedili su politička i ekonomska stabilnost, dostupnost kvalifikovane radne snage, konkurentni operativni troškovi, optimalna geografska lokacija, finansijske beneficije i podsticaji.

Osvrnula se i na trud ministra Radeta Baste  da popravi položaj žena preduzetnica kroz akciju ŽENE SU ZAKON.

„Ministarstvo privrede ima program koji se tiče ženskog preduzetništva, uz inicijativu za izmene zakona o radu, o socijalnom osiguranju i o zdravstvu. Svi ti elementi su dosta teški za izmenu ali to su sve elementi koji stvaraju klimu za očuvanje preduzetništva. Svesni smo ekonomske situacije u kojoj se nalazimo. Strategija je jedan element, a drugi je očuvanje radnih mesta i razvijanje domaće privrede“, zaključila je savetnica ministra privrede.