Мобилна навигација
25. нов 2022.

Јачање привредне сарадње обострана тежња

Министар привреде Раде Баста и словачки амбасадор Федор Росоха разговарали су о додатном унапређењу билатералних економских односа.

„Постоји висок степен сагласности по питањима билатералне и међународне сарадње. Захваљујем се на континуираној подршци коју Словачка Република пружа спољнополитичким приоритетима Републике Србије – чланству у Европској унији и поштовању нашег територијалног интегритета”, поручио је министар Баста.

Треба тежити повећању и диверсификацији међусобних улагања која представљају темељ дугорочне економске сарадње, навео је Баста.

Министар привреде је на састанку са амбасадором указао да је јачање привредне сарадње обострана тежња, не само у националном и билатералном оквиру, већ и кроз обострано корисну сарадњу у оквиру присутних мултилатералних иницијатива.

Амбасадор Росоха је подсетио да Србија и Словачка имају бројне позитивне примере успешне сарадње те да је добар модел у том правцу организовање пословног форума српских и словачких привредника.

Саговорници су се сагласили да следеће недеље одрже састанак са представницима компанија „Тетравагонка“ из Суботице и Black Horse из Сомбора.