Мобилна навигација
25. nov 2022.

Jačanje privredne saradnje obostrana težnja

Ministar privrede Rade Basta i slovački ambasador Fedor Rosoha razgovarali su o dodatnom unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa.

„Postoji visok stepen saglasnosti po pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje. Zahvaljujem se na kontinuiranoj podršci koju Slovačka Republika pruža spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije – članstvu u Evropskoj uniji i poštovanju našeg teritorijalnog integriteta”, poručio je ministar Basta.

Treba težiti povećanju i diversifikaciji međusobnih ulaganja koja predstavljaju temelj dugoročne ekonomske saradnje, naveo je Basta.

Ministar privrede je na sastanku sa ambasadorom ukazao da je jačanje privredne saradnje obostrana težnja, ne samo u nacionalnom i bilateralnom okviru, već i kroz obostrano korisnu saradnju u okviru prisutnih multilateralnih inicijativa.

Ambasador Rosoha je podsetio da Srbija i Slovačka imaju brojne pozitivne primere uspešne saradnje te da je dobar model u tom pravcu organizovanje poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika.

Sagovornici su se saglasili da sledeće nedelje održe sastanak sa predstavnicima kompanija „Tetravagonka“ iz Subotice i Black Horse iz Sombora.