Мобилна навигација
17. мај 2023.

Државни секретар Бобан Бирманчевић: Стварамо амбијент који обезбеђује конкурентност и одрживост нашој привреди на домаћем и међународном тржишту

Државни секретар Министарства привреде Бобан Бирманчевић обратио се присутнима на свечаности поводом обележавања Светског дана метрологије у просторијама Дирекције за мере и драгоцене метале.

„У претходном периоду Министарство привреде поставило је стабилан правни и институционални оквир у области стандардизације, метрологије, акредитације и оцењивања усаглашености и континуирано ради на његовом унапређењу“, истакао је Бирманчевић.

Како је навео, заједничким снагама свих кључних институција стварамо одговарајући привредни амбијент којим се обезбеђују предуслови за одрживи економски раст, несметан пласман производа на јединствено тржиште ЕУ, односно подизање свукупног нивоа конкурентности српске привреде. 

„Желим да похвалим рад Дирекције за мере и драгоцене метале која у духу традиције дуге 150 година доприноси развоју метрологије у Републици Србији и истовремено обезбеђује да овај рад буде  препознат у међународним и европским оквирима. Нека овај Светски дан метрологије свима буде подсетник на важност вашег рада и нашу заједничку улогу у стварању привредног амбијента који обезбеђује конкурентност и одрживост нашој привреди на домаћем и међународном тржишту“, закључио је Бирманчевић.