Мобилна навигација
18. maj 2023.

Državni sekretar Boban Birmančević: Stvaramo ambijent koji obezbeđuje konkurentnost i održivost našoj privredi na domaćem i međunarodnom tržištu

Državni sekretar Ministarstva privrede Boban Birmančević obratio se prisutnima na svečanosti povodom obeležavanja Svetskog dana metrologije u prostorijama Direkcije za mere i dragocene metale.

„U prethodnom periodu Ministarstvo privrede postavilo je stabilan pravni i institucionalni okvir u oblasti standardizacije, metrologije, akreditacije i ocenjivanja usaglašenosti i kontinuirano radi na njegovom unapređenju“, istakao je Birmančević.

Kako je naveo, zajedničkim snagama svih ključnih institucija stvaramo odgovarajući privredni ambijent kojim se obezbeđuju preduslovi za održivi ekonomski rast, nesmetan plasman proizvoda na jedinstveno tržište EU, odnosno podizanje svukupnog nivoa konkurentnosti srpske privrede. 

„Želim da pohvalim rad Direkcije za mere i dragocene metale koja u duhu tradicije duge 150 godina doprinosi razvoju metrologije u Republici Srbiji i istovremeno obezbeđuje da ovaj rad bude  prepoznat u međunarodnim i evropskim okvirima. Neka ovaj Svetski dan metrologije svima bude podsetnik na važnost vašeg rada i našu zajedničku ulogu u stvaranju privrednog ambijenta koji obezbeđuje konkurentnost i održivost našoj privredi na domaćem i međunarodnom tržištu“, zaključio je Birmančević.