Мобилна навигација
13. јул 2022.

Атанасковић и Стевановић у Куршумлији: Држава има слуха за проблеме грађана 

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и државни секретар Драган Стевановић, разговарали су данас са бившим радницима некадашњих фирми попут "ШИК Копаоника", Конфекције "7. јули", Задруге “Будућност” и "Металца". Овом приликом упутили су јасну поруку, да држава има слуха за проблеме грађана и да ће уложити максималне капацитете како би се пронашло адекватно решење.
Министарка се зхвалила радницима на коректном односу с обзиром на ситуацију и истакла да су то добродушни, честити и поштени људи као и да ће гледати на који све начин може да им се помогне.

Додала је да је сада тешко дати обећања и да је за тако нешто неопходно прво прецизирати цифру и начин којим би помоћ била остварена.
“Проблем представља и што је прошло скоро 20 година од гашења некадашњих фирми као и да је питање да ли су спискови радника валидни. Радници су свесни ситуације и у складу са тим је договорено да за месец дана ревидирају све спискове и ускладе сву потребну документацију са локалном самоуправом  а ја ћу са председником државе наћи начин како да им помогнемо”, истакла је она.

Министарка је подсетила да је држава у претходном периоду водила одговорну политику, те да ће се у том смеру наставити и у будућности, у циљу превазилажења изазова са којима се сусрећу привреда и грађани.