Мобилна навигација
13. jul 2022.

Atanasković i Stevanović u Kuršumliji: Država ima sluha za probleme građana 

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović, razgovarali su danas sa bivšim radnicima nekadašnjih firmi poput "ŠIK Kopaonika", Konfekcije "7. juli", Zadruge “Budućnost” i "Metalca". Ovom prilikom uputili su jasnu poruku, da država ima sluha za probleme građana i da će uložiti maksimalne kapacitete kako bi se pronašlo adekvatno rešenje.
Ministarka se zhvalila radnicima na korektnom odnosu s obzirom na situaciju i istakla da su to dobrodušni, čestiti i pošteni ljudi kao i da će gledati na koji sve način može da im se pomogne.

Dodala je da je sada teško dati obećanja i da je za tako nešto neophodno prvo precizirati cifru i način kojim bi pomoć bila ostvarena.
“Problem predstavlja i što je prošlo skoro 20 godina od gašenja nekadašnjih firmi kao i da je pitanje da li su spiskovi radnika validni. Radnici su svesni situacije i u skladu sa tim je dogovoreno da za mesec dana revidiraju sve spiskove i usklade svu potrebnu dokumentaciju sa lokalnom samoupravom  a ja ću sa predsednikom države naći način kako da im pomognemo”, istakla je ona.

Ministarka je podsetila da je država u prethodnom periodu vodila odgovornu politiku, te da će se u tom smeru nastaviti i u budućnosti, u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se susreću privreda i građani.