Мобилна навигација
Ненад Стошић

Ненад Стошић

Одељење за међународну сарадњу и европске интеграције

Ненад Стошић рођен је 1977. године у Београду.

Дипломирао је 2004. године на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду, а магистрирао 2007. године, на Катедри за општу савремену историју.

Током своје научне каријере одржао је више предавања, из различитих области на стручним скуповима и конференцијама у земљи и иностранству и има неколико објављених радова у стручним часописима.

Од 2004. до 2012. године, радио је као наставник историје у XIII београдској гимназији. Један је од коаутора уџбеника историје за 8. разред основне школе издавачке куће Klett.

У лето 2011. године завршио је Интензивни семинар о Европској унији на Институту за постдипломсе студије на Колеџу Европе (College of Europe-College d’Europe) у Брижу, Белгија.

Рад у државној управи започиње 2012. године на месту републичког просветног инспектора у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Посао просветног инспектора министарства подразумева, у најкраћем, надзор над законитошћу рада и применом прописа и аката установа, које су обухваћене системом образовања и васпитања.

Од септембра 2013. практично је руководио радом Групе за координацију процеса придруживања у области образовања и науке у оквиру Сектора за европске интеграције Министарства. У новембру 2013. именован је за секретара Преговарачке групе за образовање и културу, Координационог тела Владе за процес приступања Републике Србије ЕУ.

У јулу 2014. године прелази у Министарство привреде у Одељење за европске интеграције и пројекте. Радио је на различитим позицијама од саветника, преко рукoводиоца Групе за европске интеграције, до шефа Одсека за међународну сарадњу и европске интеграције у новоформираном Сектору за међународну сарадњу и европске интеграције.

Тренутно је на позицији начелника Одељења за међународну сарадњу и европске интеграције при Кабинету министра, на којој координира све међународне активности министарства и послове у вези са европским интеграцијама. Као представник министарства привреде био је члан више званичних делегација Републике Србије у земљи и иностранству.

Говори енглески и бугарски језик и поседује основно знање руског језика.

Ожењен је и има ћерку.