Мобилна навигација
Миодраг Дуганџија

Миодраг Дуганџија

Сектор за квалитет и безбедност производа

Миодраг Дуганџија рођен је 1970. године у Славонском Броду.

Дипломирао је на Машинском факултету у Београду, на смеру за термотехнику.

Каријеру је почео 1996. у Савезном министарству за привреду, као саветник за развој индустрије / стручни сарадник за машиноградњу.

Радио је у Министарству за унутрашње економске односе СЦГ и Савезном министарству привреде и унутрашње трговине, као и у Министарству за науку и животну средину као саветник за послове у области стандардизације.

Више од двадесет година ради на изради и примени техничких прописа, уклањању техничких препрека у трговини и програмима за унапређење инфраструктуре квалитета.

Од 2007. до 2009. године радио је као шеф Одсека за техничке прописе и оцењивање усаглашености при Министарству економије и регионалног развоја, а од 2009. до 2013. био је на месту шефа Одсека за регистре, пројекте и сарадњу са међународним организацијама у Министарству финансија и привреде.

Од 2013. до 2016. године у Министарству привреде био на месту начелника Одељења за регистре, пројекте и сарадњу са међународним организацијама, а од 2016. године ради као начелник одељења за нехармонизовану област, стандардизацију, акредитацију и метрологију при Сектору за квалитет и безбедност производа.

Током рада у Министарству привреде активно је учествовао у европским интеграцијама, као вишегодишњи секретар, а касније и заменик председника преговарачке групе за поглавље 1 – Слобода кретања робе.

Завршио бројне стручне обуке у земљи и иностранству из области управљања квалитетом, примене Споразума о техничким препрекама у трговини Светске трговинске организације (СТО/ТБТ), укључујући школу економске дипломатије Швајцарског универзитета за међународне односе из Женеве.

У јулу 2021. постављен за в.д. помоћника министра.

Говори енглески језик, ожењен је и има двоје деце.