Мобилна навигација
10. јун 2022.

Уручене награде "Етнобренд године"

Државни секретар Министарства привреде, Зоран Димитријевић, присуствовао је уручењу традиционалне награде "Етнобренд године".

„Министарство привреде спремно је да подржи све добре идеје и пројекте који стижу из малих и средњих предузећа како би се тај део привреде брже развијао. Свима  је потребан новац за обртна средства што многе кочи у даљем развоју. Стога, подећам да је Министарство привреде 1. јуна расписало Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма „Србија и ЕУ – Опрема за привреду“. Програм подршке домаћим привредницима који ће помоћи многима, а несумњиво има и оних који не желе или не могу да користе кредите па им треба понудити неке друге могућности“, рекао је Зоран Димитријевић.

Према његовим речима, у плану је посета појединим регионима како би се на лицу места видело шта је то што то Министарство може да уради за домаће привреднике.

„Министарство привреде за предузетнике, задруге, микро и мала предузећа у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и Делегацијом Европске уније у Србији реализује програм "Србија и ЕУ – Опрема за привреду“. Програмом је обезбеђено бесповратно 3,1 милијарда динара за финансијску подршку наведеним привредним субјектима. Министарство је обезбедило 1,9 милијарди динара а додатна средства за реализацију Програма обезбеђена су из претприступних фондова ЕУ – ИПА 19“, подсетио је Димитријевић.
Свечану доделу награда "Етнобренд године" у Београду организовали су економки портал Привредни.рс и Здружни савез Србије (ЗСС).