Мобилна навигација
01. авг 2022.

Србија домаћин Генералне скупштине CEN/CENELEC 2023. године

Република Србија биће домаћин Генералне скупштине европских организација за стандардизацију CEN-CENELEC, која ће бити одржана у јуну 2023. године у Београду.

Институт за стандардизацију, под капом Министарства привреде, овом приликом ближе ће упознати представнике 34 земаља чланица CEN-CENELEC, са српском стандардизацијом, али и представити нашу земљу као атрактивну дестинацију за инвестиције.

Промотивним спотом који је приказан на овогодишњој Генералној скупштини европских организација за стандардизацију CEN и CENELEC у Прагу, промовисана је широка понуда и култура наше земље, и званично је најављено одржавање овог догађаја у Србији.

Видео материјал припремљен је уз подршку пројекта „ЕУ за Србију – подршка безбеднијим производима“ у оквиру компоненте која обухвата промоцију стандардизације и актуелну кампању у циљу подизања свести потрошача и привредних субјеката о прописима, стандардима и најбољим праксама усклађеним са европским правилима.

Овај пројекат Министарства привреде намењен је унапређењу система инфраструктуре квалитета.

Институт за стандардизацију Србије је једино национално тело за стандардизацију Републике. Оснивач Института је Влада Републике Србије а спот који најављује Генералну скупштину европских организација за стандардизацију у Београду налази се на Јутјуб каналу ИСС.