Мобилна навигација
08. мар 2024.

Одржана је „Недеља квалитета 2024“

Под покровитељством Министарства привреде, одржана је 33. по реду, манифестација „Недеља квалитета 2024“, 6. и 7. марта у Привредној комори Србије. Организатор „Недеље квалитета 2024“ је Фондација за културу квалитета и изврсност (FQCE) у сарадњи са Привредном комором Србије.

На свечаном отварању ове манифестације, Никола Витас, в.д. помоћника министра привреде из Сектора за квалитет и безбедност производа указао је да је у претходном периоду Министарство привреде поставило стабилан правни и институционални оквир у области стандардизације, метрологије, акредитације и оцењивању усаглашености и да континуирано ради на његовом унапређењу.

„Данас више него икада раније постоји неопходна потреба да заједничким снагама свих кључних институција инфраструктуре квалитета да стварамо одговарајући привредни амбијент којим се обезбеђују предуслови за одрживи економски раст, несметан пласман производа на јединствено тржиште ЕУ, односно подизање свеукупног нивоа конкурентности српске привреде“ рекао је Витас.

Витас је истакао да Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, поред многих подстицаја привредницима, спроводи програм за суфинансирање трошкова за услуге из области инфраструктуре квалитета.

„Министарство привреде је за реализацију „Програма подршке развоју конкурентности“ обезбедило средства у износу од 100 милиона динара“ рекао је помоћник министра Витас.

Ова манифестација окупља експерте из области квалитета – стручњаке из привреде и науке, са циљем да се укаже на нове трендове и захтеве унапређења квалитета на путу ка пословној изврсности, уз могућност размене искустава и дружења са пословним партнеримa.