Мобилна навигација
28. јун 2024.

Министарка привреде на седници Владе Србије у Крушевцу и у радној посети трстеничкој фабрици „ППТ наменска АД“

Министарка привреде Адријана Месаровић данас је присуствовала на седници Владе Србије одржаној у Крушевцу поводом обележавања Видовдана, а потом обишла фабрику „ППТ наменска АД“ у Трстенику.

Свечаном седницом Владе, у Градској кући у Крушевцу, председавао је премијер Србије Милош Вучевић. У склопу празновања Дана сећања на владавину кнеза Лазара, у организацији Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, уприличена је и централна државна церемонија. Премијер Вучевић је присуствовао парастосу Светом кнезу Лазару и косовским јунацима, који је служио владика Игњатије са свештенством Српске православне цркве. Након седнице, у присуству чланова Владе Србије, премијер Вучевић је положио венце на Споменик косовским јунацима.

Министарка Месаровић је истакла да се данас Срби са поносом сећају  својих предака и њихове непосредне храбрости и да овај дан носи узвишену симболику и подсећа на вечну борбу за слободу и правду.

„Нека наша срца буду испуњена дубоким поштовањем према нашој историји и њеним највећим херојима и јунацима. Данас смо заједно ојачали везу са нашом прошлошћу, а наша славна историја остаје трајни извор наше снаге и идентитета. Нека Видовдан буде подстрек да никада не заборавимо пут којим су нас водили преци, и нека нам служи као инспирација да наставимо да градимо бољу будућност за све грађане Србије“, рекла је Месаровић.

Током обиласка „ППТ наменска АД“, фабрике која се бави производњом сложених борбених система, наоружања и опреме за националну војску и полицијске снаге, министарка је генералној директорки фабрике, Анђелки Атанасковић, рекла да је импресионирана стручношћу и технолошким иновацијама у производњи.

„Министарство привреде ће наставити да подржава развој оваквих фабрика, које не само да унапређују нашу индустрију, већ и стварају нове могућности за економски раст. Ова посета ми је потврдила да имамо изузетне ресурсе и стручност потребну за даљи напредак у индустријском сектору“, рекла је министарка Месаровић.

Атанасковић је подсетила да „ППТ наменска АД“ постоји већ седам и по деценија, да дванаест година послује позитивно и да је запослено много младих, јер на њима, како је рекла, остаје свет.