Мобилна навигација
06. јун 2024.

Министарка Месаровић на радном ручку са представницима Парламентарне лиге пријатељства Јапан – Србија

Министарка привреде у Влади Србије Адријана Месаровић, која је део државно - привредне делегације која борави у посети Токију, разговарала је данас са представницима Парламентарне лиге пријатељства Србија - Јапан. 

Радном ручку, чији су домаћини били шеф Парламентарне лиге пријатељства Ићиро Аисава и генерални секретар Минору Куићи, присуствовали су и министар трговине Томислав Момировић, министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, амбасадорка Србије у Токију Александра Ковач, државни секретар у Министарству привреде Андријана Јовановић и државни секретар у Министарству науке, Вукашин Гроздић.

На састанку се разговарало о свим питањима која се тичу односа Србије и Јапана. Током разговора, обе стране су подсетиле да се ове године обележава 142 године од успостављања дипломатских односа између две земље. 

Министарка Месаровић указала је на важност Парламентарне лиге пријатељства, која показује трајну посвећеност грађењу односа и пријатељства између Јапана и Србије.

"То нам много значи, у сваком смислу, политички, економски и људски. Иако су географски веома удаљене, бројним активностима и неоспорним резултатима у претходном периоду, две земље постале су јако блиске", истакла је министарка Месаровић.

Министарка Месаровић захвалила се и господину Аисави на личном ангажману који пружа на унапређењу билатералне сарадње, као и на томе што већ годинама води Парламентарну групу пријатељства са Србијом у јапанском парламенту.