Мобилна навигација
05. јун 2024.

Министарка Месаровић на пријему Српско-јапанског пословног клуба у Токију

Државно - привредна делегација Србије, у којој је и министарка привреде Адријана Месаровић, присуствовала је свечаном пријему Српско – јапанског пословног клуба (СЈПК), који је одржан у Амбасади Републике Србије у Токију.

Путем видео поруке, гостима се обратио Муцуа Иваија, председник Српско - јапанског пословног клуба, и истакао значај посете државно - привредне делегације Србије за наставак сарадње како на привредном, тако и на државном нивоу.

СЈПК у Јапану је формиран у децембру прошле године као неполитичко, непрофитно и добровољно удружење, које за циљ има унапређење пословних и економских односа Србије и Јапана кроз интеракцију компанија или организација, као и јачање сарадње у индустријама двеју држава. и изградњу добрих пословних односа у трећим земљама.

Српско – јапански пословни клуб својим активностима доприноси бољем упознавању са извозним потенцијалима Србије и промоцији наше земље као атрактивне инвестиционе локације и доброг места за бизнис. Уједно то је и циљ тродневне посете државно - привредне делегације Србије Јапану.