Мобилна навигација
13. јул 2022.

Министарка Атанасковић и државни секретар Драган Стевановић у посети погону компаније „Јумко"

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и државни секретар Драган Стевановић, током званичне посете Врању, обишли су погон компаније „Јумко” у Големом селу. 
“Видела сам да се овде одлично ради и да су запослени  задовољни, а то је најважније. У разговору са радницама, добила сам информације да су углавном све мајке и имају по двоје, троје деце, што је веома важно за очување овог  стратешког подручја Србије. Нама је циљ да овде задржимо становништво уз повећање наталитета. Због тога је овај погон у Пољаници веома важан за овај крај, а приоритет у нашем раду је отварање фабрика и помоћ пре свега угроженим подручјима”, нагласила је министарка. 
Директор погона „Јумко” у Големом селу, Горан Симоновић захвалио се на подршци и истакао да се константно улажу напори за одржање и унапређење пословања, јер је ова фабрика од пресудног значаја за одржање овог краја. Обиласку су присуствовали народни посланик Славиша Булатовић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић и начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић.