Мобилна навигација
27. мар 2024.

Министар Цветковић са привредном делегацијом Малавија

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са привредном делегацијом Републике Малави, о могућностима за успостављање привредне сарадње.

Министар Цветковић је представио привредни амбијент истакавши да је Србија најатрактивнија инвестициона дестинација у региону која је привукла 4,5 млрд евра СДИ у прошлој години, а саговорници су се сагласили да постоје бројне области и потенцијали за успостављање сарадње.

„Разговарали смо о различитим модалитетима за унапређење економске сарадње између две земље, а посебно видимо потенцијале за трансфер знања у области пољопривредне производње, прехрамбеној индустрији и информационим технологијама. Србија се показала као поуздан партнер страних компанија и упркос глобалним изазовима, као политички и енергетски стабилна економија која улаже у инфраструктуру и располаже значајним природним и квалитетним људским ресурсима“, рекао је Цветковић.

Представници привредне делегације Малавија упознали су министра привреде са тренутом политичком и економском ситуацијом у Малавију који се суочава са озбиљном кризом изазваном катастрофалним поплавама. У том смислу указали су на могућност да компаније из Србије учествују у обнови инфраструктуре и привреде Малавија. 

Цветковић је саговорницима понудио сву могућу подршку Министарства привреде и помоћ у проналаску адекватних партнера за сарадњу у Србији.