Мобилна навигација
28. дец 2023.

Министар Цветковић обишао Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије

Министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић данас је био у Центру за дигиталну трансформацију (ЦДТ) Привредне коморе Србије и том приликом обишао Хаб ЦДТ који је почео са радом.
 
„Дигитализација је нека врста цивилизацијског процеса, трансформација преласка у дигитални формат, као и описмењавања привреде Србије у дигиталним смислу. Сви сегменти друштва који су ушли у дигитализацију, приступају на такав начин осећају бенефит коришћења дигиталних технологија, које им омогућавају да унапреде своје пословне процесе и обезбеде додатне приходе за своја привредна друштва” рекао је Цветковић.
 
Додао је да је Министарство привреде препознало важност процеса дигитализације и кроз реализацију мера и активности Акционог плана за спровођење Стратегије индустријске политике, за период од 2021. до 2023. године, где се у претходне три године у сарадњи са Центром за дигиталну трансформацију радило на промоцији процеса дититалне трасформације, едукацији компанија о примени дитигалних решења у пословању и спровођењу Програма дигиталне трансформације микро, малих и средњих предузећа.
 
„Наведене активности реализоване су у складу са закључцима Владе и уговорима које је Министарство привреде закључило са Центром за дигиталну трансформацију, за спровођење мера индустријске политике у области дигитализације. Сагласно наведеним уговорима, у претходне три године исплаћена су средства у укупном износу 737.200.000 динара“, рекао је министар Цветковић.

Присутнима се обратио и Предраг Николић, директор Центра за дигиталну трансформацију.