Мобилна навигација
24. нов 2022.

Србија је лепа земља и наш народ је честит и поносан

Министар привреде Раде Баста одржао је данас састанак са амбасадором Јапана у Београду Такахитом Кацуматом и позвао на додатно учвршћивање пријатељске сарадње.

„Србија је мала земља али је наш народ честит, достајанствен и поносан. Овом приликом позивам јапанске привреднике да додатно повећају обим својих улагања и да са нама поделе своја знања, способности и искуства. Без учења нема напретка“, поручио је министар Баста те додао да је наш интерес да све више јапанских компанија почне да инвестира у Србију.

Врхунска технологија, пословна етика и традиција, додао је министар, одликују пријатељски Јапан.

„Управо због тога истичем да постоје могућности за додатно учвршћивање сарадње у многим пољима – аутомобилска, фармацеутска и хемијска индустрија, пољопривреда, електроника и туризам“, подвукао је министар Баста.

Амбасадор Кацумата је нагласио да Јапан подржава Србију у спровођењу реформи на њеном европском путу, посебно кроз механизам сарадње са Западним Балканом.

Осврнуо се и на јапанске инвестиције у Србији и том приликом истакао јапанску корпорацију Нидек у Новом Саду, као и фабрику гума Тојо Тајерс у Инђији.

Саговорници су се сагласили да су билатерални односи Србије и Јапана пријатељски те да има простора за унапређење привредне сарадње.