Мобилна навигација
17. јун 2022.

Јавно-приватни дијалог у Нишу поводом нове Стратегија развоја МСПП

Јавно-приватни дијалог поводом израде нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетништва за период 2023 – 2027. године који спроводи Министарство привреде уз подршку Немачко-српске иницијативе и ГИЗ, а у сарадњи са Привредном комором Србије, одржан је  у Нишу.

Учесницима скупа у уводном обраћању обратили су се  Јелена Матовић, саветник у Сектору за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Министарства привреде,  Александар Милићевић, директор ПКС РПК Ниш и Тамара Илић из  ГИЗ-а. На скупу у Нишу учествовали су бројни привредници, представници Града,  јединица локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање, невладиног сектора, средњих школа и универзитета, који су својим предлозима и сугестијама дали допринос креирању овог важног, стратешког документа који ће трасирати развојну политику у овом значајном сектору домаће привреде.

Подсетимо, због значаја који МСПП има за српску привреду и у настојању да се пуни потенцијали овог сектора искористе, као и да се МСПП помогне у превазилажењу различитих препрека и криза, Министарство привреде је кренуло у процес израде нове Стратегије. Министарство привреде иницирало је и јавно – приватни дијалог како би привредна друштва из овог сектора од почетка била укључена у процес и учествовала у одређивању приоритета и мера у циљу правовременог реаговања и пружања доприноса креирању овог важног планског документа. Серија јавно-приватних дијалога организује се у 11 градова у Републици Србији у сарадњи са Привредном комором Србије и регионалним привредним коморама.