Мобилна навигација
28. нов 2022.

Баста: Студенти су кичма развоја српског друштва

Студенти су кичма развоја српског друштва и треба им омогућити да раде и зараде док студирају, поручио је министар привреде Раде Баста.

На састанку са представницима Студентске асоцијације за међународну сарадњу (САМС) Правног факултета у Београду Баста је истакао да разуме муке студената и њихових родитеља јер се и сам суочавао са истим проблемима током студирања.

„Није срамота радити и зарадити у периоду студирања. Већини родитеља је школовање деце велики ударац на кућни буџет и зато желимо да пружимо шансу младим људима, који су кичма развоја нашег друштва у целини, да стичу нова знања и искуства. Тако ћемо и ми постати бољи“, истакао је Баста у разговору са студентима.

Министар је студентима образложио своју идеју да се уведе клизно радно време за студенте тако да образовање не трпи, а да се у исто време помогне родитељима.

„Похађањем стручне праксе, односно рада током школовања, студенти стичу неопходна знања и искуства и то је одличан правац за стварање будућих квалитетних кадрова. Као министар пружићу подршку младима јер улагање у младе је улагање у будућност“, навео је Баста те додао да, када би сваки министар у свој ресор примио 10 младих људи, то би значило искуство зa 280 студената.

Представник студената Лука Ђурић рекао је да никада до сада нису били на састанку са министром у Влади Србије и захвалио се Басти на издвојеном времену.

„Залажемо се за то да се привреда приближи студентима”, поручио је Ђурић.