Мобилна навигација
01. феб 2023.

Баста и Парес о инвестиционим могућностима у Србији

Министар привреде Раде Баста разговарао је данас са Емилиом Русадом Паресом, генералним директором шпанске групе компаније Factor Energia о пословним приликама и инвестиционим могућностима у Србији.

„За мене као министра привреде је од изузетног значаја да обезбеђујемо дугорочну подршку инвеститорима у спровођењу њихових пословних намера, имајући у виду стабилно пословно окружење и огроман тржишни потенцијал“, рекао је Баста и додао да Србија као земља кандидат за пуноправно чланство у ЕУ и лидер у региону по привлачењу страних улагања представља изузетну инвестициону дестинацију.

Парес је рекао да Factor Energia има своја представништва у Шпанији, Португалији, Мексику, Чилеу и Бугарској, те да је заинтересована за успостављање филијале ове пословне групације у Србији.

Истакао је да је главна активност компаније снабдевање електричном енергијом и гасом, као и промовисање енергетске транзиције.

„Министарство привреде ће наставити да пружа сву неопходну подршку компанијама које намеравају да послују у Србији“, закључио је Баста.