Мобилна навигација
21. јун 2022.

Атанасковић: Подршка зеленим технологијама у домаћој индустрији и привреди

Министарка привреде Анђелка Атанасковић, обратила се на свечаности поводом пуштања у рад новоизграђенг соларног постројења фабрике „Еко степ пелет“ у Петровцу на Млави.

 „Домаћа привреда, генератор свеукупног напретка Републике Србије, фокус је председника, Владе и свих програма подршке Министарства привреде. У Стратегији индустријске политике од 2021. до 2030. године и акционим планом за њено спровођење од 2021. до 2023. године који је Влада усвојила на предлог Министарства привреде, настојимо да повећамо конкурентност индустрије Републике Србије“, рекла је Анђелка Атанасковић.

Поздрављајући изградњу соларне електране,  министарка је честитала представницима компаније почетак нове фазе зеленог пословања и одрживог развоја.

„Дугорочни циљ зелене трансформације привреде је очување ликвидности привредних субјеката пословањем у складу са принципима одрживог развоја. Стратегија индустријске политике  до 2030. посебним мерама пружа подршку управо примени зелених технологија у индустрији и привреди. Данашњим, првим соларним киловатима, фабрика 'Еко степ пелет'  потврђује да није само један од гаранта снабдевености огревним материјалима за домаћинства широм Србије, него и сапутник Министарства привреде у реализацији Стратегије индустријске политике Републике Србије од 2021 до 2030.године“, додала је Атанасковић.

Фабрика „Еко степ пелет“ купљена је из стечаја 2017. године. Носилац је жига “Чуваркућа” Привредне коморе Србије којим потврђује да сировинама из Републике Србије снабдева тржиште производима који су 100 одсто домаћег порекла.