Мобилна навигација

Ministar privrede

Slobodan Cvetković rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Završio je Fakultet za trgovinu i bankarstvo na Univerzitetu „Braća Karić”. Magistrirao je na temu „Socijalna odgovornost korporacija kao faktor lokalnog održivog razvoja”. Priprema doktorsku tezu pod radnim naslovom ,,Korporativno upravljanje u javnim i javno-komunalnim preduzećima“ pri Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir  ujedinjenih nacija.

Od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine u dva mandata, rukovodilac Sektora za informacione sisteme i elektronske medije. Od tada ovaj sektor, u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, realizuje direktne prenose sednica Skupštine Vojvodine i konferencija za novinare pokrajinskih organa.

Od marta 2013. godine bio je na funkciji pomoćnika direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme”.

Obavljao je funkciju direktora Javnog preduzeća „Sportski centar” u Beočinu. Imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije. Izabran je u Savet Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Od 2014. godine obavlja funkciju generalnog direktora AD „Novosadski sajam”.

Predsednik je Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Sadu. Odbornik je u Skupštini grada Novog Sada i predsednik Odborničke grupe SPS-JS.

Bavio se sportom – kajakom na mirnim vodama.

Govori engleski jezik.

Oženjen, otac dvoje dece.