Мобилна навигација

Ministarka privrede

Adrijana Mesarović 

Rođena je 1981. godine u Novom Sadu, gde i danas živi. Nakon završene gimnazije u Novom Sadu, stekla je zvanje master ekonomije.

Tokom 16 godina radnog iskustva, kako u privatnom sektoru i sektoru bankarstva, tako i u javnom sektoru Grada Novog Sada, stekla je značajno iskustvo u oblasti ekonomije i finansija, kao i u procedurama neophodnim za realizaciju najznačajnijih infrastrukturnih projekata.

Desetogodišnju karijeru u bankarskom sektoru započela je 2008. godine. Bila je član više stručnih tela i radnih grupa u vezi sa realizacijom projekata u kreiranju novih bankarskih proizvoda.

Kao pomoćnik poverenika banke, provela je pet godina na poslovima sprovođenja stečajnog postupka nad bankom, gde je sarađivala sa ministarstvima finansija i privrede.

Ima višegodišnje iskustvo u radu na finansijskoj konsolidaciji privrednih društava, u oblasti sačinjavanja biznis, investicionih i poslovnih planova i planova finansijske konsolidacije preduzeća, kao i dvogodišnje iskustvo u izradi izveštaja ekonomsko-finansijskog veštačenja za potrebe vođenja sudskih postupaka pred privrednim i osnovnim sudovima, kao i drugim postupcima medijacije i dužničko-poverilačkih poravnanja.

Bila je deo Radne grupe Grada Novog Sada koja je 2014. godine radila na stručnim poslovima sanacije i finansijske konsolidacije više gradskih javno-komunalnih preduzeća.

Na mesto pomoćnika gradonačelnika Novog Sada za oblast finansija postavljena je 2018. godine.

Kao rukovodilac Tima za investicije Grada Novog Sada vodila je dva postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije, čija je realizacija u toku.

Deo je radnog tela koje je formirao gradonačelnik za realizaciju postupka rekonstrukcije objekta Sportskog i poslovnog centra Vojvodina, kao i projekta od posebnog značaja – projekta izgradnje novog mosta — obilaznice oko Novog Sada.

Član je Radne grupe Grada Novog Sada za implementaciju Smart city.

Bila je učesnik više različitih konferencija i panela na temu realizacije projekata javno-privatnog partnerstva u Republici Srbiji.

U septembru 2020. godine izabrana za člana Gradskog veća Grada Novog Sada za oblast budžeta, finansija i investicija.

U aprilu 2018. godine imenovana je za predsednika Upravnog odbora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.