Мобилна навигација
Ana Djokic
15. okt 2021.

Svečana sednica povodom Dana opštine Trstenik

Najveće priznanje “Oktobarska nagrada opštine Trstenik” u ime Anđelke Atanasković ministarke privrede, primila je Ana Đokić šef Odseka za odnose sa javnošću u Ministarstvu privrede, na svečanoj sednici koja je održana povodom Dana opštine.
 
“Velika mi je čast i zadovoljstvo da primim ovo priznanje u ime ministarke privrede Anđelke Atanasković, jer je to potvrda da ste prepoznali njen trud i da je rad dao rezultate”, poručila je Đokić.

Prema njenim rečima, po dolasku na čelo sprske privrede, ministarka Atanasković maksimalno je posvećena obezbeđinju što bolje privredne klime u našoj zemlji.

“Iako Trstenik ima posebno mesto u njenom srcu, ministarka aktivno radi na ravnomernom ekonomskom razvijanju svih delova naše lepe zemlje, jer jaki gradovi i opštine čine jaku državu. Srpska privreda beleži nikad bolje rezultate, a sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića, ministarka Atanasković se zalaže za stvaranje još boljeg privrednog ambijenta”, naglasila je Đokić.

Kako je navela, pored otvaranja fabrika, resor kojim rukovodi ministarka Atanasković, pruža podršku privrednicima, domaćim i stranim investitorima, radi predano na infrastrukturnim projektima sa fokusom na industrijskim zonama, na unapređivanju privrednog ambijenta i kroz zakonodavni okvir i strateške dokumente.

Ona je istakla da Ministarstvo privrede posebnu pažnju posveće razvoju sektora malih i srednjih preduzeća, kao i da su na inicijativu ministarke Atanasković po prvi put  izdvojen sredstva za žene i mlade koji žele da se otisnu u preduzetničke vode.  Pored toga, navodi, da Ministarstvo privrede podržava digitalizaciju privrede i novi model fiskalizacije.

“Anđelka Atanasković nije samo ministar, ona je veliki prijatelj, dobra majka, omiljena baka, ona je naša žena zmaj. Ovo priznanje ima poseban značaj, s obzirom na to da je njen angažman prepoznat od strane njene sredine i njenih sugrađana, koji je najbolju poznaju i na ovaj način potrvdjuju da je izuzetno cene. Zahvaljujem u njeno ime i čestitam Dan opštine”, zaključila je Ana Đokić.