Мобилна навигација
28. jul 2022.

Nova Strategija za razvoj preduzetništva na jesen

Članovi Radne grupe za pripremu Nacrta strategije za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP) sa Akcionim planom, na čelu sa državnim sekretarom Milanom Ljušićem, sastali su se danas sa ekspertskim timom, kako bi razgovarali o glavnim preporukama privrednika za unapređenje privrednog ambijenta u našoj zemlji.

U prethodnom periodu održano je 11 fokus grupa širom Srbije, u kojima su učestvovali svi zainteresovani privrednici za proces konsultacija.  Kao jedan od najvećih problema sa kojima se susreću, istaknut je nedostatak radne snage.

Prema rečima državnog sekretara i predsednika Radne grupe, Milana Ljušića, sugestije privrednika su od suštinske važnosti, s obzirom na to da će ovi dokumenti utvrditi strateški pravac delovanja u oblasti razvoja preduzetništva za period 2022 - 2027. godine.

Donošenje Strategije očekuje se na jesen, a oblasti koje će obuhvatiti odnose se na: unapređenje poslovnog okruženja, unapređenje pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, kontinuirani razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti MSPP, razvoj i promociju preduzeničkog duha i podsticanje preduzeništva žena, mladih i socijalnog preduzetništa, kao i digitalizaciju i „ozelenjavanje“ MSPP.