Мобилна навигација
29. nov 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj

Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem o saradnji na implementaciji Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije.

„Na predlog Ministarstva privrede usvojen je novi Zakon o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije i jedna od ključnih tema prilikom poslednje posete misije MMF-a, bila je kako da  adekvatna implementacija ovog zakona počne u predviđenom roku, a to je septembar 2024. godine. U tom procesu veliku stručnu podršku očekujemo od EBRD-a“, rekao je ministar Cvetković.

Na današnjem operativnom sastanku razmatralo se na koji način da se operacionalizuje saradnja između Ministarstva privrede i EBRD-a. Kao jedan od modela saradnje, predloženo je da se iz sredstava EBRD- a pruže konsultantske usluge u cilju implementacije ovog zakona, s obzirom na veliko iskustvo koje ova institucija ima u oblasti korporativizacije u javnom sektoru.