Мобилна навигација
29. нов 2023.

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао са директором Европске банке за обнову и развој

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са директором Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Матеом Коланђелијем о сарадњи на имплементацији Закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије.

„На предлог Министарства привреде усвојен је нови Закон о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије и једна од кључних тема приликом последње посете мисије ММФ-а, била је како да  адекватна имплементација овог закона почне у предвиђеном року, а то је септембар 2024. године. У том процесу велику стручну подршку очекујемо од EBRD-а“, рекао је министар Цветковић.

На данашњем оперативном састанку разматрало се на који начин да се операционализује сарадња између Министарства привреде и ЕБРД-а. Као један од модела сарадње, предложено је да се из средстава ЕБРД- а пруже консултантске услуге у циљу имплементације овог закона, с обзиром на велико искуство које ова институција има у области корпоративизације у јавном сектору.