Мобилна навигација
Бранислав Пејчић

Branislav Pejčić

Sektor za investiciona ulaganja

Na poslovima pripreme, praćenja i realizacije investicionih projekata koji se sufinansiraju sredstvima podsticaja Ministarstva privrede, Branislav Pejčić radi od novembra 2014. godine. Osim neposredne saradnje sa privrednim subjektima, kao i Razvojnom agencijom Srbije i drugim institucijama čiji rad je od neposrednog značaja za realizaciju investicija, posebnu pažnju usmerio je na kontinuirani razvoj investicionog ambijenta Republike Srbije i jedinica lokalne samouprave u kojima se projekti ostvaruju, direktnom primenom i unapređenjem kako propisa u oblasti ulaganja, tako i upravljanja projektima, dobrom praksom i podrškom putem primene različitih instrumenata državne pomoći.

Sektor za investiciona ulaganja danas predstavlja pouzdanog partnera privredi.

Prva radna iskustva Branislav Pejčić stekao je u privatnom sektoru počev od 1992. godine, a karijeru u državnoj upravi započinje 1995. godine. U toku 1999. i 2000. godine kao šef Kabineta predsednika Savezne Vlade koordinira rad Kabineta i Generalnog sekretarijata, a kao Specijalni savetnik saveznog premijera posebno je zadužen za projekte u oblasti privrede. Od 2001. do 2003. godine je šef Odseka u Ministarstvu finansija, a u projektu Evropske komisije (EAR) u periodu od 2003. do 2008. godine radi kao Programme Coordinator i sa stranim timom stručnjaka bavi se pripremom i realizacijom infrastrukturnih projekata. Od 2009. godine do danas radi na rukovodećim poslovima u ministarstvu nadležnom za poslove privrede (NIP, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja).

Nekoliko puta je nagrađivan za ostvarene rezultate, između ostalog za finansijsku i ugovornu pripremu i rukovođenje ulaganjima u oblasti infrastrukture
(Project Manager prve faze projekta izgradnje mosta Zemun-Borča, član Project Management Unit u projektu izgradnje i rehabilitacije železničkog koridora H sa češkim partnerima, u EIB programu „Opštinska i regionalna infrastruktura“, u programu sa turskim kompanijama za izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture, i dr).

Posebna znanja i iskustva stekao u okviru U.S. State Department International Visitor Leadership programa u oblasti razvoja modela finansiranja investicionih projekata u lokalnoj samoupravi, kao i znanje i veštine u oblasti međunarodnih FIDIC standarda ugovaranja u organizaciji U.S. ILP.

Autor je više desetina publikacija i članaka objavljenih, između ostalih, u Politici, Privredniku, „Službenom glasniku Republike Srbije“, reviji Heinrich-HeineUniversität Düsseldorf, službenoj publikaciji European PPP Report, itd.

Branislav Pejčić je rođen 1967. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.