Мобилна навигација

Biografija

Rođen 1982.godine u Ljuboviji, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Od 2005.godine do 2010.godine bavio se privatnim preduzetništvom u oblasti transporta.

Sa diplomom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 2010. godine, počinje da radi kao sudijski pripravnik u Višem sudu u Beogradu, gde je stekao radno iskustvo u pravosudnoj praksi.

U periodu od 2012 do 2016.godine obavljao je poslove stručnog saradnika za pravne i normativne poslove i službenika za javne nabavke u JKP „Standard“ u Ljuboviji, kao i za potrebe indirektnih budžetskih korisnika čiji je osnivač opština Ljubovija u dodatnom radnom angažovanju.

Od 2016.godine bio je raspoređen na radno mesto rukovodilac sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove u JKP „Standard“ Ljubovija, kao i statutarnog zastupnika javnog preduzeća pred sudovima i drugim državnim organima.

2018.godine stupio je na funkciju zamenika predsednika opštine Ljubovija, gde je stekao iskustvo u pripremi i realizaciji investicija u infrastrukturne objekte kao i u uspostavljanju saradnje sa investitorima.

Govori engleski jezik, služi se ruskim.

Oženjen je, otac dvoje maloletne dece.

Državni sekretar Darko Mitrović, po ovlašćenju  ministra:

  • Prati, koordinira i usmerava Sektor za invesiciona ulaganja, Sektor za investicije u infrastrukturne projekte, kao i Sektor za privredna društva i privredne registre;
  • U slučaju odsutnosti ili sprečenosti ministra prisustvuje sednicama Vlade i radnim telima Vlade Republike Srbije.