Мобилна навигација
21. dec 2022.

Savetnica ministra privrede Mirjana Filipović sa delegacijom UN Women u Srbiji: Naredna godina u znaku žena

Posebna savetnica ministra privrede Mirjana Filipović sastala se sa šeficom Kancelarije UN Women u Srbiji Milanom Rikanović kako bi razgovarale o zajedničkim aktivnostima u oblasti unapređenja rodne ravnopravnosti.

Filipović je predstavila prioritete ministra Radeta Baste u narednom periodu te je istakla akciju ŽENE SU ZAKON kao pozitivan primer rada na unapređenju položaja žena u Srbiji.

„Ministar Basta je pokrenuo akciju ŽENE SU ZAKON koja ima za cilj osnaživanje svih žena u Srbiji sa posebnim osvrtom na žensko preduzetništvo. Naredna godina će biti u znaku žena, a njihov bolji položaj u svim segmentima uticaće na veći privredni rast“, poručila je savetnica ministra privrede.

Sagovornice su se saglasile da je od izuzetnog značaja nova studija o preduzetništvu žena u Srbiji čiju izradu je iniciralo Ministarstvo privrede u 2022. godini uz podršku UN Women.

Sastanku su prisustvovale i pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović i projektne koordinatorke Kancelarije UN Women u Srbiji Aleksandra Miletić i Nevena Marčeta.