Мобилна навигација
19. jan 2023.

Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija:  Državni sekretar Darko Mitrović u ime ministra Baste  obišao industrijsku zonu Zmič u Paraćinu

Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović srdačno je dočekan u Paraćinu gde je zajedno sa rukovodstvom opštine obišao unapređenu infrastrukturu u industrijskoj zoni Zmič koja predstavlja veliki potencijal za razvoj ovog kraja i otvaranje novih radnih mesta.

Omogućeno je snabdevanje električnom energijom za potrebe novih investitora i izgradnje poslovnih objekata, dodao je Mitrović, a s druge strane rekonstruisana je ulica u izuzetno lošem stanju koja je jedina veza sa državnim putem i autoputem E75.

 „U ime Ministarstva privrede i ministra Radeta Baste zaduženi smo za investicije u infrastrukturne objekte i obišli smo industrijsku zonu Zmič gde smo zajedno sa lokalnom samoupravom rekonstruisali Kajmakčalansku ulicu dužine 436 metara, trotoare površine 2050 m2, a instaliran je i srednjenaponski strujni vod dužine 5.2 kilometara koji omogućava dalje ulaganje u industrijsku zonu, izgradnju trafostanice, a samim tim i podlogu za otvaranje novih proizvodnih pogona u narednom periodu“, istakao je državni sekretar Mitrović.

Na sastanku sa zamenikom predsednika opštine Paraćin Milanom Simićem, načelnicom Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Sanjom Popović i članom Opštinskog veća Sašom Ružićem, državni sekretar razgovarao je o mogućnostima saradnje u narednom periodu.

„Ove godine opština Paraćin neće konkurisati u izgradnji. Na osnovu naših preliminarnih dogovora pripremiće projektno – tehničku dokumentaciju za kapitalnije stvari u industrijskoj zoni, kao i u još jednoj radnoj zoni koja se priprema za dalji investicioni period. Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija – podvukao je državni sekretar.

Zamenik predsednika opštine Paraćin zahvalio je državnom sekretaru Mitroviću na ovoj važnoj poseti i poručio da će saradnja biti intenzivnija u narednom periodu.

U opštini Paraćin završena je realizacija pet infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 91.998.369 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 46.833.234 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine.