Мобилна навигација
10. sep 2022.

Atanasković obišla sa predsednicom Opštine Trstenik Milenom Turk infrastrukturne projekte koje je podržalo Ministarstvo privrede

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je sa saradnicima i predsednicom Opštine Trstenik Milenom Turk  dva od tri infrastrukturna projekta koje je podržalo Ministarstvo privrede u poslednje dve godine. Ministarka Atanasković obišla je radove na  deonici Tobolac – Počekovina i ulicu Kneginje Milice.

Obilasku infrastrukturnih projekata  prethodio je sastanak  u Opštini sa predstavnicima lokalne samouprave i  privrednicima iz Trstenika kom su prisustvovali predstavnici velikih preduzeća, preduzeća koja su koristila investicione podsticaje Ministarstva privrede i koja  trenutno šire svoje kapacitete.

Na sastanku su analizirani dosadašnji rezultati proistekli iz različitih programa podrške Ministarstva privrede i razmatrani naredni  koraci sa ciljem unapređenja privrednog ambijenta i poslovanja privrednika u ovoj opštini ali i  celom Rasinskom okrugu.

Fokusirajući se na ravnomeran privredni razvoj svih delova Srbije a tako i sveukupni napredak građana, Ministarstvo privrede je Opštini Trstenik  samo u poslednje dve godine obezbedilo 87,6 miliona dinara za realizaciju tri infrastrukturna projekta vredna  108,5 miliona dinara.

Uz obezbeđivanje više od 50 miliona dinara za  aktuelni projekat rekonstrukcije  putne mreže  vredan  preko 60 miliona dinara, Ministarstvo privrede je omogućilo prošlogodišnji  završetak rekonstrukcije  dela ulice Kneginje Milice i put Stopanja – Veluće kao  i infrastrukturno uređenje centralne poslovne zone u Trsteniku.

Pored infrastrukturnih projekata, Ministarstvo privrede je u Trsteniku za  poslednje dve godine obezbedilo  i  7,5 miliona evra za investicione projekte ukupne vrednosti  3,5 miliona evra . U istom periodu,   mikro, malim i srednjim preduzećima iz ove opštine Ministarstvo je programima podrške pomoglo bespovratnim iznosom od  11 miliona dinara.