Мобилна навигација
17. okt 2023.

Ministar privrede Slobodna Cvetković sa amabasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom.
Tom prilikom, ministar Cvetković je upoznao ambasadora sa podsticajima koje obezbeđujemo stranim i domaćim investitorima, kao i sa mogućnostima plasmana robe na treća tržišta istakavši da je Srbija lider u privlačenju stranih direktnih investicija u regionu.
„Postoje ogromni potencijali za unapređnjenje saradnje posebno u oblasti  tekstilne industrije, poljoprivrede, auto-industrije, turizma i informaciono-komunikacionih tehnologija„  naglasio je ministar Cvetković.
Ambasador Kraljevine Maroko se zahvalio ministru Cvetkoviću na pokazanom entuzijazmu za unapređenje odnosa dve zemlje i poručio da postoji zainteresovanost marokanskih privrednika za ulaganje u Srbiju koju vide kao odličnu investicionu destinaciju i važno čvorište u regionu Balkana i jugoistočne Evrope.
Sagovornici su se složili da su privrede dve zemlje komplemntarne i u tom smislu potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini bili bi na obostranu korist, tako što bi Srbiji bila otvorena vrata na afričko tržište, dok bi marokanski privrednci preko Srbije imali pristup kako tržištu EU, CEFTA, EFTA, tako i tržištima Evroazijske unije, Turske i drugih zemalja na istoku.