Мобилна навигација
06. dec 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković, posetio je kompaniju Toza Marković u Kikindi.

Ministar privrede u Vladi Srbije Slobodan Cvetković obišao je danas kompaniju "Toza Marković" d.o.o. u Kikindi.

Ministar Cvetković je prilikom sastanka sa rukovodstvom kompanije „Toza Marković“, najvećeg i najstarijeg proizvođača građevinskog materijala od pečene gline u Srbiji, koja je istovremeno i najveća ciglarska kompanija u jugoistočnoj Evropi, istakao da je ohrabrujuće što je firma, nakon višegodišnje krize, uspela da otplati stari dug od skoro pet miliona evra.

„Kvalitetan menadžment je zaslužan i za pozicioniranje brenda na tržištu, ali i što je povratio poverenje starih kupaca širom sveta. Intencija kompanije je da nastavi sa unapređenjem proizvodnog procesa, da proširi svoje kapacitete, jer tržište sve više zahteva dodatne količine robe. Ministarstvo privrede testira tržište kako bi pronašla ozbiljne, referentne kompanije zainteresovane za privatizaciju „Toze Markovića“, rekao je Cvetković.

Dodao je da će Ministarstvo privrede pomoći ovom preduzeću da osavremeni proizvodnju i da se tokom privatizacije postigne što bolja cena.

Branislav Bandić, direktor "Toze Markovića" d.o.o, kazao je da prioritet kompanije da sledeće godine poveća proizvodne kapacitete, jer zahtevi tržišta premašuju njihove proizvodne mogućnosti.

Nakon obilaska kompanije "Toza Marković", ministar Cvetković će otvoriti konferenciju povodom najave takmičenja za najbolju preduzetničku ideju „Terra Grant Start 2023“, u organizaciji Kluba „Biznis na štiklama“, u Kikindi.