Мобилна навигација
31. okt 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković kao Počasni gost na svečanoj ceremoniji „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Ministar privrede Slobodan Cvetković kao Počasni gost na svečanoj ceremoniji „Cvet uspeha za ženu zmaja“ koja je održana u Operi „Madlenianum“, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije dodelio je nagradu za najuspešniji poslovni modul Nadi Mišković, suvlasnici i direktorki kompanije „Bio špajz“, kao i nagradu za najuspešniju izvozno orijentisanu firmu „Jela Jagodina“ koju je primila suvlasnica Snežana Radovanović,.

Cvetković se obratio prisutnima na svečanosti i istakao da je Ministarstvo privrede prepoznalo ogroman privredni potencijal ženskog preduzetništva, čiji je značaj istaknut kao jedan od najvažnijih poduhvata za društvo i privredu u celini. 

„Treću godinu za redom obezbeđujemo poseban program namenjen ženama preduzetnicama, kroz koji se podstiče samozapošljavanje žena, kako u proizvodnim tako i u uslužnim delatnostima. Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku u 2023. godini, kojim je opredeljeno 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je čak 6 puta više nego prethodne godine“, rekao je Cvetković

Ovaj program podrške, omogućava nezaposlenim damama, onima koje su tek započele sopstveno poslovanje, ali i svim zaposlenim damama koje žele da unaprede svoj biznis, da dođu do finansijskih sredstava pod povoljnim uslovima. 

„Kako bi se podstakao dalji razvoj i konkurentnost žena preduzetnica koje na tržištu posluju već duži niz godina, ali i povećalo njihovo učešće na međunarodnom tržištu, a koje trenutno iznosi 5,7% u ukupnoj zastupljenosti na svim tržištima, Ministarstvo privrede u 2023. godini, kroz navedeni program planira da podrži sve žene preduzetnice bez obzira na godinu osnivanja kompanije kojom rukovode“ istakao je ministar Cvetković.

Ministar Cvetković čestitao je dobitnicama ove prestižne nagrade, kao i organizatorima na uspešnoj manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koja je posebno važna inicijativa za afirmaciju ženskog preduzetništva. 

„Ministarstvo privrede nastaviće da podržava razvoj ženskog preduzetništva i ovim putem pozivam sve dame da daju svoj aktivan doprinos ka stvaranju lepše budućnosti građana Srbije“,poručio je Cvetković.