Мобилна навигација
10. okt 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković i ambasador Irana u Beogradu Rašid Hasan Pur Baei

Ministar privrede Slobodan Cvetković i ambasador Irana u Beogradu Rašid Hasan Pur Baei razgovarali su o mogućnostima za razvoj saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, posebno o jačanju ekonomskih odnosa i trgovinskoj razmeni.

Cvetković je istakao da Srbija i Iran imaju tradicionalno dobre bilateralne odnose, ali da postoji veliki potencijali za dalji razvoj privredne saradnje.„Oblasti u kojima vidimo mogućnost za uspostvaljanje i unapređenje saradnje su poljoprivreda, prehrambena industrija i automobilska industrija„ – istakao je Cvetković.

Ministar je pozvao iranske investitore da razmotre mogućnosti i podsticaje koje Srbija pruža za ulaganja, podsećajući da je jedan od prioriteta resora koji vodi povećanje investicija.

Ambasador se složio da visok nivo političke saradnje treba iskoristiti za unapređenje ekonomskih odnosa. Ukazao da se kontakti između privrednika dve zemlje intenziviraju, da se trgovinska razmena dinamično povećava pre svega u oblasti poljoprivrede, ali da ima dosta mogućnosti da se proširi i na druge oblasti.