Мобилна навигација
05. dec 2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković bio je danas u radnoj poseti Valjevu i Lazarevcu.

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je prilikom radne posete Valjevu i Lazarevcu, obišao proizvodni pogon valjevske kompanije „Urban-Technics“ d.o.o, koja se bavi proizvodnjom ekstrudiranih plastičnih delova za rashladnu industriju, a u Lazarevcu razgovarao sa predsednikom Gradske opštine Bojanom Stevićem i privrednicima ovog mesta.

„„Urban-Technics“ je primer kvalitetne i dobro organizovane kompanije, ali i preduzetničkog duha jedne porodice, koja se prepoznavši trendove uklopila u svetske standarde i pokrenula proizvodnju u skladu sa cirkularnom ekonomijom, koja je trend i strateški pravac kretanja privrede Republike Srbije. Ovo preduzeće sa oko 250 zaposlenih preraslo je u multinacionalnu kompaniju, koja zadovoljava visoke standarde svetskog tržišta“, rekao je Cvetković.

Dodao je da je Ministarstvo privrede prepoznalo razvojnu komponentu kompanije „Urban-Technics“, a onima koji razmišljaju da započnu ili prošire svoje poslovanje, poručio da sada postoji šansa za to, jer je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Direktor „Urban-Technics“ Ivan Stojilković je predstavljajući svoje proizvode ministru Cvetkoviću rekao da je od osnivanja firme, 2003. godine,  za kratko vreme postao pouzdan dobavljač vodećim globalnim kompanijama širom sveta. Na tom putu „Urban-Technics“ se specijalizovao za proizvodnju plastičnih delova postupkom ekstruzije i postao nezamenljiva karika u lancu globalnih kompanija.

Prilikom sastanka sa rukovodstvom  Gradske opštine Lazarevac, ministar privrede je istakao da ovo mesto zaslužuje posebnu pažnju zbog svog velikog potencijala, putne infrastrukture i stanovništva koje broji oko 60.000.

„Obilazeći opštine širom Srbije gledamo šta je do sada urađeno i sagledavamo potrebe lokalnih samouprava, kako bi se unapredili privredni potencijali. Shodno tome, istakao bih da Lazarevac ima dve industrijske zone, a Ministarstvo privrede ima određena sredstva namenjena za razvoj poslovne infrastrukture. Na tome ćemo u dogovoru sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac ubuduće raditi, a sve u cilju sticanja preduslova za dolazak investitora“, rekao je ministar Cvetković.