Мобилна навигација
06. okt 2022.

Konferencija „Žensko preduzetništvo – povežite se za pokretanje i unapređenje svog biznisa“

Rukovodilac grupe za sprovođenje programa finansijske podrške MSPP i stratešku analizu u Ministarstvu privrede, Ankica Momčilović, učestvovala je u Privrednoj komori Srbije na konferenciji „Žensko preduzetništvo – povežite se za pokretanje i unapređenje svog biznisa“.

Podsećajući da  Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj od 2021. godine realizuje poseban program finansijske podrške za žene i mlade – početnike i one koji tek žele da otpočnu svoje poslovanje, Momčilović je istakla da preduzetnici  prilikom konkurisanja mogu dobiti i nefinansijsku podršku, odnosno besplatnu stručnu pomoć. Imajući u vidu da je ovogodišnji javni poziv za ovaj program zatvoren krajem  juna zbog velikog broja pristiglih prijava, Momčilović je pozvala žene zainteresovane da pokrenu ili unaprede sopstveno poslovanje da učestvuju sledeće godine.

Inače, Ministarstvo privrede aktuelnim programima finansijske podrške MSPP podržava:

1.        žene i mlade preduzetnike (do 35 godine starosti),

2.        početnike u poslovanju,

3.        preduzetnike, mikro, mala, srednja pravna lica i zadruge koji ispunjavaju kriterijume brzorastućeg razvoja i

4.        preduzetnike, mikro, mala, pravna lica i zadruge za dalji razvoj i unapređenje poslovanja kroz dodelu sredstava za nabavku opreme.

Sve informacije o pokretanju ili unapređenju poslovanja MSPP dostupne su na portalu PREDUZETNIŠTVO, odnosno na linku www.preduzetnistvo.gov.rs .