Мобилна навигација
14. sep 2022.

Atanasković: MSPP u Rakovici 125 miliona dinara za pet godina

Ministarka privrede Anđelka Atanasković otvorila je u Gradskoj opštini Rakovica tribinu „Podrška privrednicima Rakovice“.  Ona je podsetila da Ministarstvo privrede kroz 4 programa podržava žene i mlade preduzetnike, početnike u poslovanju, mikro, mala i srednja pravna lica, preduzetnike i zadruge ali i preduzetnike, zadruge, mikro i mala pravna lica za nabavku opreme.

„Samo u Opštini Rakovica, Ministarstvo privrede je od 2017. godine preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima bespovratno odobrilo 125 miliona dinara za investicije vredne oko 550 miliona dinara.  Ove godine, kroz četiri programa podrške koji su kombinacija bespovratnih sredstava obezbeđenih iz budžeta i povoljnih kredita, Ministarstvo privrede je obezbedilo 2,5 milijarde dinara mikro, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama“ , rekla je Anđelka Atanasković.

Atanasković je podsetila da Ministarstvo privrede ove godine radi i na izradi nove  Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji za period 2023 – 2027. godine, ali i da je kreiran Portal preduzetništva koji na jednom mestu pruža sve informacije o programima podrške kako nacionalnih i lokalnih institucija, tako i  međunarodnih donatora. 

Tribinu su organizovali Gradska opština Rakovica, Javno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“ i Opšte udruženje privatnih poslodavaca Rakovice. Pored ministarke Anđelke Atanasković, privrednicima su se obratili Katarina Obradović Jovanović (pomoćnik ministra privrede - Sektor za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva), predstavnici PKS, Sekretarijata za privredu Grada Beograda i NSZ.