Мобилна навигација
27. нов 2023.

Министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић учествује на 20. Генералној конференцији организације Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО) у Бечу.

Министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић учествује на 20. Генералној конференцији организације Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО) у Бечу, специјализованој агенцији УН која промовише индустријски развој у циљу смањења сиромаштва, инклузивну глобализацију и одрживи развој.

Под свеобухватном темом „Поштена глобализација: иновативна решења за индустрију сутрашњице“, ова конференција има за циљ да створи нове путеве ка одрживости, дигиталној инклузивности и економској отпорности.

УНИДО-ова експертиза и услуге су од кључне важности за промовисање инклузивног и одрживог индустријског развоја у Србији, нудећи прилагођена решења за повећање отпорности индустрије, промовисање енергетске ефикасности, трансфера технологије и знања, дигитализације, промоције инвестиција, обуке и вештина, циркуларне економије и економско оснаживање.